dinsdag 21 april 2015

Danisja Nijsten (14), klas 3b VMBO

In dit blog worden 10 vragen gesteld aan een (oud)leerling, (oud)student of docent van Edudelta. Elk interview zal weer andere vragen bevatten, omdat hij of zij blind 10 getallen noemt, zonder te weten welke vragen daarbij horen.
In dit blog is Danisja Nijsten aan het woord. Een creatieve meid die zich bezig houdt met zang, toneel en het filmen voor haar eigen Youtube Channel.. nieuwsgierig waar dat over gaat?


1. Wat is jouw passie?
Mijn YoutubeChannel! Deze heet PureDanisja en mijn video's gaan over beauty, fashion, vlogs, livestyle, challenge en tags. Het bedenken van scripts voor mijn video's en het opnemen en bewerken van video's vind ik heel leuk om te doen. Ik zou het hartstikke leuk vinden om van deze hobby mijn beroep te maken en er dus ook geld mee te kunnen verdienen.

2. Denk je dat je door beeld (bv. filmpjes) beter kunt leren? 
Ja, want daardoor kan je ook zien wat ze echt bedoelen. Soms begrijpen leerlingen leraren niet en dan moeten ze het te vaak steeds opnieuw uitleggen.

3. Wat mis je het meest aan Nederland als je in het buitenland op vakantie bent? 
Eigenlijk niks! Ik vind het heerlijk om op vakantie te gaan en dan even niet aan Nederland te denken.

4. Is dit de ideale opleiding voor jou en waarom? 
Ja, omdat je bij deze opleiding veel kunt leren in de praktijk. En nee, omdat ik nu schoonheidspecialist wil worden en dus niet op deze school zal blijven na het VMBO.

5. Op welke eigenschap of talent van jezelf ben je het meeste trots? 
Mijn vindingrijkheid, ik heb een eigen YoutubeChannel, ik zing en speel toneel.

6. Hoe zou je willen dat je leven er uitziet over 10 jaar?
In een leuk huisje met vriendinnen (soort van studentenhuisje), een baan die ik leuk vind, gezond leven en de wereld verkennen.

7. Is het goed of slecht dat er groepjes ontstaan in de klas? 
Goed en slecht. Het is aan de ene kant 'goed', omdat je dan ziet wie jouw vrienden zijn en wie er om jou geven. Aan de andere kant is het 'slecht', omdat er dan vaak ruzies ontstaan of er worden mensen buiten gesloten.

8. Hoe belangrijk is geld voor jou?
Zonder geld kan je niks, je hebt geld nodig voor onderhoud. Veel mensen zeggen dat geld niet belangrijk voor ze is, maar dat is niet waar want geld is voor iedereen belangrijk. Anders kom je nergens.
         
9. Is de sfeer op school belangrijk? 
Ja, want als er veel ruzie is of er zijn allemaal problemen dan heb je geen zin om naar school te gaan.

10. Wat zou je aan de wereld willen veranderen? 
Dat ieder mens en dier een normaal leven kan leiden. Zonder oorlogen, armoede enz.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten